HANCIOĞLU: 'BASIN NE KADAR ÖZGÜRSE, TÜRK HALKI DA O KADAR ÖZGÜRDÜR'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HANCIOĞLU: 'BASIN NE KADAR ÖZGÜRSE, TÜRK HALKI DA O KADAR ÖZGÜRDÜR'
Abone ol
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, iktidarın elindeki kamu gücüyle yerel ve ulusal basına karşı baskı uygulamasını eleştirerek "Basın ne kadar özgürse, Türk halkı da o kadar özgürdür. Bu iktidar adını 'özgürlük gaspçısı' olarak tarihe yazdırmıştır" dedi.
mimart

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, arkasında sadık okurlarından başka hiçbir güç bulunmayan, hiçbir sermaye veya çıkar grubu adına çalışmayan ulusal ve yerel basın yayın organları üzerinde siyasi iktidar tarafından büyük bir baskı kurulmaya çalışıldığını ifade etti.

Yazılı bir açıklama yapan Hancıoğlu, son olarak tarafsız habercilik yapmaya çalışan kimi gazetelerin Basın İlan Kurulu eliyle dağıtılan resmi ilan gelirlerinin kesildiğini kaydederek "sadık okurlarından başka arkasında hiçbir gücü bulunmayan, iktidara biat etmeyen, halkın doğru haber alma hakkını savunan ve bunun için çalışan ulusal ve yerel basına karşı baskılar artarak devam ediyor" dedi.

CHP'li Hancıoğlu, bugün Türkiye'de halkın gerçek gündemini haberleştiren, işçi, çiftçi, memur, esnaf ve yoksul halkın sorunlarını gündeme taşıyan basın kuruluşlarına uygulanan baskıların, Nazi Almanyasının Propaganda Bakanı  Goebbels'in uygulamalarıyla yarışır hale geldiğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Basın ne kadar özgürse, Türk halkı da o kadar özgürdür. Bu iktidar adını 'özgürlük gaspçısı' olarak tarihe yazdırmıştır. Devletin kaynaklarını ve gücünü kullanarak üç-beş yandaş patrona kurdurulan gazete ve televizyonlar eliyle yürütülen algı operasyonu, Türkiye'nin gerçeklerini hasıraltı etmeye, gündem değiştirmeye artık yetmiyor. Bunu gören iktidar, basının teslim olmayan son kalelerini susturma gayreti içindedir. Fakat bu çabalar beyhudedir; çünkü bu iktidar gidicidir. Baskılara boyun eğmeyen, kalemini ve ilkelerini satmayan, tek gayesi meslek ahlakını koruyarak gazetecilik yapmak olan yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarının faaliyetlerini özgürce sürdürebileceği günlere en kısa sürede ulaşacağız. Bu inançla bağımsız ve tarafsız basın-yayın kuruluşlarımızla dayanışma içinde olacağız."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 YARALIÖnceki Haber

İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 YARALI

MİNİBÜS DEVRİLDİ: 4 YARALISonraki Haber

MİNİBÜS DEVRİLDİ: 4 YARALI

Yorum Yazın

Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir