GAZETECİLERİN MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZETECİLERİN MAĞDURİYET GİDERİLMELİ
Abone ol
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Basın, memleketin aynasıdır. Kamu yararına hizmet yapan ve mesleğini layıkıyla icra eden basın emekçilerinin haklarını korumalıyız" dedi.
mimart

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, çalışan gazetecilerin hak ve hukuklarının korunmasına yönelik hazırlanan kanun teklifini TBMM'ye sundu. Basının, memleketin aynası olduğunu belirten Yaşar, "Mesleğini layıkıyla icra eden basın emekçilerinin haklarını korumalıyız" dedi.

DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

Milletvekili Yaşar, internet teknolojisinin hızla gelişmesinin ardından gazetecilik mesleğinin daha da önemli hale geldiğini belirterek, “Ancak meslek kalitesinin, hak ve hukukunun muhafazası için yasal anlamda bir zemin oluşturularak desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Basının, kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı devlet yönetim modelinde gayri resmi olarak da olsa yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen dördüncü kuvvet olduğunun altını çizen Yaşar, “Bilgimiz, fikirlerimiz ve hatta iletişimimize büyük katkısı ve etkisi olan basın sektörü hayatımızda önemli bir rol oynamaktadır. Bu anlamda ışık hızıyla yayılan bilgi çağında, internet gazeteciliği de ciddi anlamda önem kazanmış durumdadır. Bu konuda bir o kadar da mağdur olan meslek emekçisi arkadaşlarımız bulunmakta. Bu sebeple yıllardır üzerinde konuşulan; ancak bir türlü uygulamaya geçilemeyen internet gazeteciliği yasası bir an önce çıkarılmalı ve mağduriyetler giderilmelidir" diye konuştu.

KİRLİLİK ÖNLENEBİLİR

İnternet üzerinden mesleğini icra etmeye çalışan çok sayıda gazetecinin mağdur olduğunu ifade eden Yaşar, şunları söyledi:  "İnternet gazeteciliğinin yasal bir zemine oturtulmaması; gazetecilerin emeğinin karşılığını alamamasına yol açtığı gibi, çok sayıda art niyetli insanın da bu mecrada yer alarak yalan-yanlış bilgi kirliği ve fitne yaratmasının da yolunu açıyor maalesef. Ancak mesleğini tüm etik ve yasal kurallar içerisinde gerçekleştirilen arkadaşlarımıza resmi ilan verilmesi ve belli kriterlerin getirilmesi sağlanırsa hem hak kaybının önüne geçmiş olacağız hem de bilgi kirliliği büyük oranda engellemiş olacağız. Ayrıca çıkarılacak yasal düzenleme ile internet haber sitelerinde görev yapan çalışanların gazeteci unvanına kavuşturulmaları da sağlanmış olacak hem de resmi ilan hakkı kazanıp daha verimli çalışmalarının önü açılacak"

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SUYA KAPILAN BABAYI ARAMA ÇALIŞMASI SÜRÜYORÖnceki Haber

SUYA KAPILAN BABAYI ARAMA ÇALIŞMASI SÜRÜ...

‘REFAKATÇİ OKULU’ AÇILDISonraki Haber

‘REFAKATÇİ OKULU’ AÇILDI

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı