'ESNAFA DESTEK ÖDEMESİ' MECLİSTE RET EDİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'ESNAFA DESTEK ÖDEMESİ' MECLİSTE RET EDİLDİ
Abone ol
Esnafa destek ödemesi verilmesi amacıyla İYİ Partili milletvekillerinin imzasıyla TBMM'ye sunulan önerge, Ak Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.
mimart

İYİ Parti'nin kısıtlamalar nedeniyle ekonomik anlamda zorlanan esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulan önerge, Ak Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Önergede, kısa, orta ve uzun vadede esnaflara sunulacak desteklerin belirlenmesi, vergilerin ve sabit giderlerin yeniden düzenlenmesi, işletmelerin canlandırılması için çözümler geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılması istendi.

Meclise sunulan önerde “Ülkemizin her bir köşesinde esnaflarımızın sorunlara aydan aya büyümektedir. Üstelik esnaflara, soruna çözüm olabilecek herhangi bir hükümet politikası sunulmadığı için gittikçe daha umutsuz ve çaresiz hale gelmektedir. Esnaflarımız için kaynak ayrılmaması durumu, salgınla mücadelede tam kapanma gibi stratejilerin benimsenmesini olanaksız kılmakta ve esnaflarımızın çektiği ekonomik sıkıntıları daha uzun bir zamana yaymaktadır” ifadelerine yer verildi.

Yeterli desteklerin yokluğunda borç baskısına ve gelirsizliğe dayanamayan pek çok işletmenin kapandığının belirtildiği önergenin gerekçesinde, Ticaret Bakanlığı verilerine göre sadece 2020 yılında 99 bin 558 esnaf dükkanı ve 40 bin 735 şirket kapandığı vurgulandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BÜYÜKŞEHİR YETİMLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜÖnceki Haber

BÜYÜKŞEHİR YETİMLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KARANTİNA KAÇAĞI İNŞAATTA YAKALANDISonraki Haber

KARANTİNA KAÇAĞI İNŞAATTA YAKALANDI

Yorum Yazın

19 Yıllık Cinayeti JASAT Çözdü
Tekne Alabora Oldu! 2 Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Ayvacık Yolunda Kaza: Sürücü Yaralandı
Üç Araç Çarpıştı, Yolcu Ağır Yaralandı
Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı