Ersan Aksu: Enflasyon Tek Haneye Düşecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ersan Aksu: Enflasyon Tek Haneye Düşecek
Abone ol
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Av. Ersan Aksu, ''Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edecek ve enflasyonu orta vadede yeniden tek haneli rakamlara düşüreceğiz'' dedi.
mimart

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Av. Ersan Aksu, seçim çalışmalarını Canik ve 19 Mayıs ilçelerinde sürdürdü. Canik ilçesinde pazar yerlerini ziyaret den Ersan Aksu, esnafın talep ve önerilerini dinlerken, 14 Mayıs seçimlerinde destek istedi.

ENFLASYON TEK HANEYE DÜŞECEK

Pazar yeri ziyaretlerinde ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunan Av. Ersan Aksu, ''AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız öncülüğünde, geçmişte hiçbir hükümetin başaramadığı yüksek enflasyonu tek hanelere indirmeyi başardık ve uzun yıllar boyunca tek hanede tuttuk. Ancak, küresel salgın sonrasında, üretim ve tedarik sistemindeki bozulmalar, başta gıda ve enerji olmak üzere emtia fiyatlarındaki hızlı artışlar ile Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle dünyada enflasyon tarihi yüksek seviyelere çıkmıştır. Küresel ölçekte yaşanan bu gelişmeler ülkemizi de doğal olarak etkilemiştir. Ancak, bu dönemde gerekli adımları atarak hiçbir vatandaşımızın enflasyona karşı ezilmemesine özel önem verdik ve enflasyonun gerileme sürecine girmesini sağladık. Önümüzdeki süreçte enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edecek ve enflasyonu orta vadede yeniden tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Ülkemizin sanayisini, tarımını, enerjisini, altyapısını büyütmeden soframıza koyduğumuz ekmeği büyütemeyiz. Türkiye Yüzyılı'yla işte bunu başaracağız. Türkiye Yüzyılı büyümenin yüksek, enflasyonun düşük tek haneli olduğu bir dönem olacaktır'' dedi.

ENFLASYON İLE KARARLI MÜCADELE

''İktidara geldiğimiz günden itibaren, para ve maliye politikaları arasındaki uyumu sağladık ve enflasyonla mücadeleyi, ekonomide istikrarın ana unsuru olarak gördük'' diyen Ersan Aksu, ''Yüksek oranlarda devraldığımız enflasyonu kademeli olarak düşürdük. Uyguladığımız kararlı politikalarla tesis ettiğimiz güven ortamında maliyet enflasyonunun temel belirleyicilerden biri olan yüksek faizleri aşağıya çektik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimiz dönemde enflasyonla mücadele Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla politika önceliklerimiz arasında yerini korudu. Bu dönemde daha çok dışsal kaynaklı riskler sebebiyle enflasyonla mücadelede ilave zorluklarla karşılaştık. Bu zorlu koşullara rağmen 2022 yılı Kasım ayından itibaren enflasyonun yönünü aşağıya çevirmesini sağladık. Bu dönemde aldığımız ilave tedbirlerle vatandaşlarımızın hayat pahalılığı nedeniyle yaşadığı sıkıntıları hafifletmeyi hedefledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için asgari ücreti 8.500 liraya çıkartarak dolar bazında Cumhuriyet tarihinin en yüksek asgari ücretini ödedik, ödüyoruz. Emekli maaşlarının tabanını 7500 liraya çektik. EYT düzenlemesi ile toplumun beklentilerini karşıladık. Ve şimdi enflasyonu düşürerek, hayatın ekonomik yönünde üretim, büyüme, ihracat, istihdam odaklı hale getirme gayesindeyiz. 14 Mayıs'ta milletimizden alacağımız destek ile bir taraftan büyüme ve istihdam dostu politikaları sürdürürken, diğer yandan enflasyon ile mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ettirecek, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi başaracağız. Bunu daha önce yaptık. Enflasyonun dar gelirli vatandaşlarımız üzerindeki olumsuz etkisini giderecek politikalara hız kazandıracağız'' diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kimin Terörden Medet Umduğu OrtadaÖnceki Haber

Kimin Terörden Medet Umduğu Ortada

MHP’li Vekil Adayı Gözyaşlarını TutmadıSonraki Haber

MHP’li Vekil Adayı Gözyaşlarını Tutmadı

Yorum Yazın

Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir