ERDOĞAN İMZALADI! SAMSUN ÜNİVERSİTESİ'NE TIP FAKÜLTESİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERDOĞAN İMZALADI! SAMSUN ÜNİVERSİTESİ'NE TIP FAKÜLTESİ
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Samsun Üniversitesi'ne, Tıp Fakültesi kuruldu.

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ile kapatılması hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Samsun'a 2018 yılında 2. devlet üniversitesi olarak kurulan Samsun Üniversitesine Tıp Fakültesi kuruldu.

REKTÖR AYDIN'DAN AÇIKLAMA

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi şehrimize hayırlı olsun” dedi.

SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan 2916 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Samsun Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulmasını değerlendirdi. Samsun’a ikinci tıp fakültesinin kurulmuş olmasının oldukça önemli bir karar olduğunu vurgulayan Rektör Aydın, “18 Mayıs 2018 tarihinde kurulan ve kurucu rektörü olarak 10 Eylül 2018 tarihinde göreve başlamamızdan sonra hızla yapılanma sürecine giren üniversitemiz, orta vadeli hedeflerine kısa vadede ulaşarak bölüm sayısını 28’e, öğrenci sayısını 4000’in üzerine çıkarmıştır. Ayrıca günümüz dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda lisansüstü tezsiz, tezli ve doktora programları açılması ile ülkemizin beşeri sermayesine katkı sağlamak için doğru adımlar atılmaktadır. İlk adım şehri Samsun’un adını taşıyan Samsun Üniversitesi, yapılanmasını gerçekleştirirken şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarını dikkate alan stratejilerle yol almaktadır.

Hem Havacılık ve Uzay Bilimleri, Yazılım, Biyomedikal ve Uçak Bakım Onarım gibi mühendislik alanında hem de küresel vizyona sahip olmayı gerektiren sosyal bilimlerde ilerlemek Üniversitemizin öncelikli hedefleri arasındadır. Korona virüs salgını gibi öngörülemeyen büyük sağlık krizleri karşısında hazırlıklı olma ve kaynakları verimli ve etkin kullanmanın önemine şahit olduğumuz bugünlerde Samsun’umuzda ikinci tıp fakültesinin kurulmuş olması oldukça önemli bir karar olmuştur. Zira bu tür salgınların, yeterli sağlık alt yapısına sahip olmayan ülkelere insan kayıplarının yanı sıra telafisi güç ciddi ekonomik maliyetler oluşturduğuna ve sağlık sistemlerinin çökmesine yol açtığına hep birlikte şahit olmaktayız. Gelişmiş birçok ülkenin bu salgın karşısında aciz kalmasına rağmen ülkemizin, bu süreçte tüm sağlık hizmetlerini halkına ücretsiz sunarak bu sınavı başarı ile vermesi, zamanında sağlık alt yapısına yaptığı ciddi ve doğru yatırımlarla mümkün olmuştur” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BÜYÜKŞEHİR HER YERİ DEZENFEKTE EDİYORÖnceki Haber

BÜYÜKŞEHİR HER YERİ DEZENFEKTE EDİYOR

OTOMOBİL TARLAYA UÇTU!Sonraki Haber

OTOMOBİL TARLAYA UÇTU!

Yorum Yazın

Başkan Yardımcılığı’na Hayrettin Akman Getirildi
MHP’de Yeni Başkanlık Divanı Belirlendi
İyi Parti’den Karaca’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Alperenler Salıpazarı’nı Coşturdu
Salıpazarı Yolunda Kaza!
Salıpazarı Meydanda Kucaklaştı
Salıpazarı’nda Kaza! 5 Yaralı
Başkan Karaca’dan Bayram Mesajı “Mesafeleri Kaldıraracağız”
Karaca Göreve Başladı
Salıpazarı’nda Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Salıpazarı’nda Karaca Dönemi
YSK Salıpazarı Kararını Açıkladı
Salıpazarı’nda Muhtarlık Yarışı! Hangi Mahallede Kimler Kazandı?
Başkan Halit Doğan Görevi Devraldı
Habersal Gazetesi, Halil Akgül'e Özel Bir Sürpriz Yaptı
Salıpazarı’nda Mahalle Mahalle Seçim Sonuçları
Hüseyin Dündar Mazbatasını Aldı
Seçim Kurulu MHP’nin İtirazı Ret Etti
Çarşamba’da Muhtarlık Seçimlerinde Cinayet
MHP Salıpazarı Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti