Devlet Memurlarının “Sıkı Fıkı” İlişkileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Memurlarının “Sıkı Fıkı” İlişkileri
Abone ol
Son günlerde, devlet memurlarının iş adamları ile sıkı fıkı ilişkilerinin kamuoyunda geniş yankı bulduğuna şahit oluyoruz.
mimart

Söz konusu devlet memurlarının  iş adamları ile birlikte yer alması, pek çok soru işaretini gündeme getirdi. Bu fotoğraf sadece etik dışı bir görüntü sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kamu görevlisinin sorumluluklarını ve duruşunu da sorgulatıyor.

Bir devlet memurunun, önemli bir alanda görev yapan bir yetkilinin,  iş dünyası temsilcileriyle bu denli yakın ilişkiler içinde olması kabul edilemez. Bu tür yakınlaşmalar, kamu görevini kötüye kullanma şüphelerini doğurur ve kamuoyunda adaletin, eşitliğin sağlanıp sağlanmadığına dair ciddi endişelere yol açar.

Kamu görevlilerinin en temel görevi, devletin ve halkın menfaatlerini korumaktır. Ancak, memurların iş adamlarıyla bir araya gelmesi, iş dünyasının çıkarlarıyla özdeşleşen bir görüntü ortaya koymaktadır. Bu, kamu görevlisinin tarafsızlık ilkesine ve kamu güvenine aykırıdır. Sosyal organizasyonlarda iş adamlarıyla bir araya gelmek, yerel yönetimle ilgili kararlar üzerinde doğrudan etkisi olan kişilerin çıkarlarıyla iç içe olmak, bu tür ilişkilerin ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor.

Unutulmamalıdır ki, kamu görevlileri halkın temsilcileridir ve onların en önemli görevi, her türlü çıkar ilişkisi ve yakınlıktan uzak durarak yalnızca halkın çıkarlarını gözetmektir. Bu tür ilişkiler, devletin en temel ilkelerinden olan şeffaflık ve adalet anlayışına zarar verir.

Halkın güvenini sarsan bu tür görüntüler, devletin ve kamu görevlilerinin itibarını zedeler. Sadece bir fotoğraf değil, bir zihniyetin yansımasıdır. Herhangi bir kamu görevlisinin,  iş adamlarıyla bu kadar yakın ilişkiler içinde olması, açıkça etik dışıdır ve sorgulanmalıdır.

Bu tür durumlar, denetim mekanizmalarının ne denli zayıf olduğuna, kamu görevlerinin suiistimaline nasıl fırsat verdiğine dair önemli bir uyarıdır. Kamu görevlileri, kendi menfaatlerini değil, toplumun menfaatini gözetmek zorundadır. Aksi takdirde, devletin itibarı ve halkın güveni her geçen gün daha da zedelenir.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ANKETE KATIL! OYUNU KULLANÖnceki Haber

ANKETE KATIL! OYUNU KULLAN

Başkan Karaca’dan Kadir Gecesi MesajıSonraki Haber

Başkan Karaca’dan Kadir Gecesi Mesajı

Yorum Yazın

Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek