'CUMHURİYETLE KAVGA ETTİĞİN YETER'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'CUMHURİYETLE KAVGA ETTİĞİN YETER'
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av.Tufan Akçagöz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan çıkışına tepki gösterdi. AKçagöz Cumhurbaşkanına "Cumhuriyetle kavga ettiğin yeter."dedi.
mimart

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av.Tufan Akçagöz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan çıkışına tepki gösterdi. AKçagöz  Cumhurbaşkanına "Cumhuriyetle kavga ettiğin yeter."dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av.Tufan Akçagöz yaptığı açıklmada şunları söyledi.

Tayyip Erdoğan, bu defa da Lozan'ı diline dolayarak, bu büyük zaferi güya itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Lozan, İngiliz zırhlısına binip ülkesini terk eden Vahdettin'in bizi sürüklediği Sevr batağından kurtaran millî bir varlık belgesidir. Üzülerek söylemek isteriz ki, dünyada kendi tarihiyle kavgalı başka bir lider yoktur. Tayyip Erdoğan'ın, tarihine karşı duyduğu bu husumet, insanları da anlamsız tartışmaların içine çekmektedir. "Lozan, bize bir zafer diye yutturulmak istendi" demek, Kurtuluş Savaşı tarihinden habersiz olmak demektir. 

Lozan'da burnumuzun dibindeki adaları verdik diyen Tayyip Erdoğan'a, Samsun'dan sesleniyoruz. Cumhuriyet tarihi ile kavga ettiğin yeter. Şayet Lozan'ı bir hezimet metni olarak görüyorsanız; Lozan'la Türk tarafına bırakılan ve bugün uluslararası hukuka aykırı olarak Yunanistan'ın sahiplendiği ege adalarına sahip çıkın. Hem, bundan iki ay önce Lozan Antlaşması'nın 93.yıl dönümünde, "Lozan, devletimizin tapu senedidir. " diyeceksiniz, bugünse bu talihsiz açıklamayı yapacaksınız. Bu bir kafa karışıklığı mıdır, yoksa nedir? Millet olarak Tayyip Erdoğan'dan, bir defa olsun tutarlı davranmasını bekliyoruz. 15 temmuzu, ikinci kurtuluş savaşı nitelemesi de,başlı başına hezeyan dolu bir açıklamadır. Milletimiz, Tayyip Erdoğan'ın aksine, Kurtuluş Savaşımızı 15 temmuz ile mukayese etmeyecek kadar erdem sahibidir. 

 Bugün, Lozan'a dair hatırlanması gereken önemli hususlardan biri de, İngiliz Dışişleri Bakanı Lord Curzon'un,  İsmet Paşa'ya hitaben söylediği, "İleride dara düşüp bize yardım için geldiğinizde, burada reddettiğiniz herşeyi, cebimden çıkartıp önünüze koyacağım ..." şeklindeki sözleridir. Lozan'ı anlamayan sadece Tayyip Erdoğan değildir. Kendisinden önceki tüm sağcı liderler de Lozan'ı anlamamışlardır. 1950'lerden sonraki siyasi parametrelere dikkatlice baktığımızda bunun böyle olduğu ve teslimiyet içinde oldukları görülecektir. Mustafa Kemal'in tam bağımsızlık hedefi, sağ iktidarlarca savunulan teslimiyet politikalarına kurban edilmiştir. 

 Bu anlamsız tartışmaya son veriyor, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan kahramanı İsmet İnönü olmak üzere tüm kuvayı milliyecileri saygı, minnet ve şükranla anıyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özdemir 'Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyoruz.'Önceki Haber

Özdemir 'Camiler ve Din Görevlileri Haft...

AK PARTİ SALIPAZARI 49. İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI.Sonraki Haber

AK PARTİ SALIPAZARI 49. İLÇE DANIŞMA KUR...

Yorum Yazın

Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi