Çocuğunuzun özünü tanıyın.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuğunuzun özünü tanıyın.
Abone ol
Her yıl birbirinden değerli projelerle kutladığı AnchorAnneler ve Babalar Günü’nü bir buçuk aya yayan Akbatı AVYM’de, bu yıl ikincisi gerçekleşen Aile Festivali başladı.
mimart

Her yıl birbirinden değerli projelerle kutladığı Anneler ve Babalar Günü’nü bir buçuk aya yayan Akbatı AVYM’de, bu yıl ikincisi gerçekleşen Aile Festivali başladı. 6 Mayıs Cumartesi gerçekleşen ilk etkinlikte katılımcılara çocuklara verdiğimiz geri bildirimler ve bunun çocuğun üzerindeki etkileri hakkında bilgi alırken, aynı zamanda interaktif uygulamalar gerçekleştirdi.

Aile Festivali’nde ilk etkinlik çocuklara verdiğimiz geri bildirimler ve bunun çocuğun üzerindeki etkileri hakkında bilgilendirilmek üzerine oluşturulmuş bir kurguyla başladı. Psikolojik danışmanlık, aile ve çift terapisi, sanat terapisi, EMDR terapisi konularında uzman Ülkü Unsu ve Akif Karakuş’un yönettiği etkinlikte, katılımcılara çocuklarını daha iyi tanımak ve daha iyi anne-baba olmanın detayları interaktif uygulamalarla anlatıldı.

Etkinlikte ikili gruplar halinde karşılıklı minderlere oturan katılımcılar, çocuk ve ebeveyn rollerini bölüştü. Çocuk rolündeki ebeveyn kilden istediği bir hayvanı yaparken, ebeveyn rolündeki ebeveyn önce olumsuz, daha sonra olumlu müdahale cümleleri ile çocuğa karıştı. Çocuklara müdahalenin onlar üzerindeki etkilerini deneyimlemek amacıyla kurgulanan etkinlikte, çocuk rolündeki ebeveyne ne hissettiğini açıklanması istendi.

Tüm katılımcılara içinde ne tohumu olduğu bilinmeyen tohumların dağıtıldığı ve ‘İşte çocuklar da böyle, bize geldiklerinde ne olacaklarını bilmiyoruz. Biz istiyoruz ki örneğin bir gül ağacı olsunlar ama belki de onlar bir orkide, sebze ya da kavak ağacı. Kim bilir?’ mesajının verilmek istendiği etkinliğe ilgi büyüktü.

Toplam bir buçuk ay sürecek olan Aile Festivali söyleşileri, 13 Mayıs Cumartesi günü Montessori Uygulamaları etkinliği ile devam edecek. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'li kadınlar Engellileri yalnız bırakmadıÖnceki Haber

MHP'li kadınlar Engellileri yalnız bırak...

ARTVİNLİ ÖĞRENCİLER SAMSUN'U GEZDİ.Sonraki Haber

ARTVİNLİ ÖĞRENCİLER SAMSUN'U GEZDİ.

Yorum Yazın

Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek