ÇARŞAMBA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KARA KITAYA IŞIK OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇARŞAMBA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KARA KITAYA IŞIK OLDU
Abone ol
Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ‘‘Fındık Fındık Olalı Böyle Değerlenmedi’’ (Veren elin, gören gözüm olsun) sloganıyla düzenlenen İyilik Projesi ile Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri,Batı Afrika ülkesi olan Mali’de 50 kişiye umut ışığı oldu.
mimart

Afrika’da genç yaştaki hastaların yoğunluğu dikkat çekici düzeyde olmakla birlikte tedaviye erişememekten kaynaklı oldukça ileri vakalara rastlanabiliyor. Bölgede yetersiz ve kötü beslenme ile yoğun güneş ışınlarının neden olduğu katarakta bağlı körlük vakaları oldukça yaygın. Siyasi istikrarsızlık, iç çatışmalar ve kıtlıkla mücadele eden Afrika ülkelerinde insanların büyük çoğunluğu ömürleri boyunca belki hiç doktor yüzü görmüyor. Katarakt hastaları da ülkede sınırlı sayıda bulunan göz doktorlarına ya hiç ulaşamıyor ya da ameliyatların maddi boyutunu karşılayamıyor.

Proje kapsamında okul idaresi öğrencilerle iş birliği yaparak bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındık üzerinden bir kampanya başlattı. Kampanyaya büyük destek veren öğrenciler tarafından 1785 kg fındık toplandı.  Toplanan bu fındıklar satılarak elde edilen 25.000 tl Mali’de katarakt hastalığından dolayı göremeyen çocuk ve yetişkin 50 kişinin ameliyatında kullanılmak üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHHİnsani Yardım VakfıÇarşamba Temsilcisi Resul Balcı’ya teslim edildi.

Kampanya ile ilgili konuşan Okul Müdürü Sezai DİKMEN şöyle dedi:

Okulumuzun ve öğrencilerimizin bu iyilik hareketi yolculuğunda bizleri destekleyen okul-aile birliğimize, velilerimize, tüm öğretmenlerimize kara kıtanın şifa eli bekleyen mazlumları adına şükranlarımızı sunarız.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARAASLAN: “SAMSUN'UMUZ YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞUYOR”Önceki Haber

KARAASLAN: “SAMSUN'UMUZ YENİ BİR YAŞAM A...

ADAYLAR AÇILIŞTASonraki Haber

ADAYLAR AÇILIŞTA

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Emek, Üretim Ve Paylaşım Buluştu
Kalfalı’nın Üreten Elleri Alkış Topladı
Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!