Başkan Ersoy, “Fındıkta Gelir Desteği Arttırılmalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ersoy, “Fındıkta Gelir Desteği Arttırılmalı”
Abone ol
Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, alan bazlı gelir desteği miktarının arttırılması gerektiğini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Ersoy, gazetemize yaptığı açıklamada, yüksek enflasyon rakamları ve artan döviz kuru karşısında 2014 yılından beri fındık üreticilerine dönüm başına verilen 170 lira alan bazlı gelir desteğinin eriyip, yok olduğunu ifade etti.

Fındıkta alan bazlı gelir desteği miktarının günü şartlarına yeniden güncellenmesi ve ödeme emri bekleyen 2023 yılı gelir desteklerinin bugünden tezi yok üreticilerin hesaplarına aktarılmasını isteyen Ersoy,“ Ödeme emri bekleyen 2023 yılı gelir desteklerinin bugünden tezi yok üreticilerin hesaplarına aktarılmasını istiyoruz.

2014 yılında bir dönüm destek parasıyla 3-4 torba gübre alabilen fındık üreticisinin bugün 3 dönüm destek parasıyla ancak bir torba gübre alabildiğine dikkat çeken Ersoy, 2014 yılında 70 dolar eden 170 liranın bugün 5.5 dolar ettiğini hatırlattı. Bilindiği gibi fındıkta külleme hastalığı ve kozalak akarı varken şimdi de Kahverengi Kokarca zararlısı ortaya çıktı. Bugünden gerekli önlemler alınamazsa bu zararlı tüm fındık bahçelerini saracak gibi görünmekte. Herkes üreticiye bu zararlı ile mücadele çağrısı yapmakta. Dönüm başına ödenen 170 lira ile bahçesine bir torba gübre dahi atamayan üretici bu zararlıyla nasıl mücadele edecek? Siyasi ve yetkililer bir an önce harekete geçmeli, gelir desteği miktarını günümüz ekonomik şartlarına göre güncellenmeli' dedi.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Derelerde Drone İle İlaçlama ÇalışmasıÖnceki Haber

Büyükşehir’den Derelerde Drone İle İlaçl...

Çarşamba Ticaret Borsası’nda Karaca’ya ZiyaretSonraki Haber

Çarşamba Ticaret Borsası’nda Karaca’ya Z...

Yorum Yazın

Aile Çöküyor, Ahlak Eriyor!
Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu!
10 Bin Ton Kabuklu Fındık Satışa Çıkıyor
Kadın Üreticilere Bilinçli Tarımın Kapıları Açılıyor
İsrail-İran Savaşı Akaryakıtı Vurdu
Başkan Karaca’ya Yoğun İlgi
Zulme Sessiz Kalanlar, Bir Gün O Zulmün Kurbanı Olacaktır
Başkan Köse, “Samsun Yüzyılı Başlıyor”
Gıda İşletmelerine Karekod Zorunluluğu Getirildi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan Samsun’da
Samsunspor, Tomasson’u Kadrosuna Kattı
Başkan Keskin’den piknik daveti
Sabır; Artık Susmak Değil, Hesap Sormaktır.
Salıpazarı Anaokulu’nda Mezuniyet Coşkusu
Ruhsatsız İlaç Çiftçiye Zarar, Ürüne Tehdit!
Salıpazarı’nda Teknoloji-Tasarım Sergisi
Susturulan Siyaset mi, Sınırları Aşan Sözler mi?
Salıpazarı’nda Öğrenciler Değerleriyle Buluştu
Çöpler Çiçek Oluyor, Samsun’a Renk Katıyor
Salıpazarı Tarihi Güne Hazırlanıyor