Akcagöz, 'Samsun'u bu hale kim getirdi?'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akcagöz, 'Samsun'u bu hale kim getirdi?'
Abone ol
CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2016 yılına ilişkin ölüm istatistiklerini değerlendirdi.
mimart

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2016 yılına ilişkin ölüm istatistiklerini değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, " 2016 yılında Samsun'da toplam 8 bin 427 kişi hayatını kaybetmiş. Bunların 4 bin 563'ü erkek, 3 bin 864'ü ise kadın. Bu oranın içinde normal ölümler ve normal kabul edilmeyen, adli vaka sonucu gerçekleşen ölümler de var. Normal ölümlere bir diyeceğimiz yok. Ancak, son beş yıla bakıldığında intihar sayısının yaklaşık 2 katına çıktığını görüyoruz. 2011 yılında 30, 2012'de 34, 2013'te 49, 2014'te 44, 2015'te 52 olan intihar sayısı 2016 yılı için 54 olarak gerçekleşmiş. Buradan çıkaracak olduğumuz sonuç şudur. Samsun büyüyor ama mutsuz bir haleti ruhiyeyle büyüyor. Görmezden gelerek, sorun çözmek mümkün değildir. Bu intihar vakaları teker teker incelenmeli, sosyolojik sebepleri, ekonomik sebepleri araştırılmalıdır." dedi.

Samsun'da insanların sosyal yaşamını etki alına alacak olumsuz faktörlerin varlığını araştırmak ve bunları bertaraf edecek tedbirleri araştırmakla mükellef devlet kurumlarının varlığından söz eden Tufan Akcagöz, "Devlet, sadece istatistik ortaya koyan, ortaya çıkan sonuçların sebebini araştırmadan, üstünkörü sonuçlarla yetinen bir aygıt değildir. Samsun'da da devlet kurumları var. Samsun'da intihar sayısının beş yılda iki katına çıkması bizi ilgilendiriyor da Samsun'da başka kimseyi ilgilendirmiyor mu? Bu kentin yöneticilerinin yapması gereken şey, mevcut intihar vakalarının temel sebebi konusunda bilimsel araştırma yapmaktır. Ancak, Türkiye genelindeki intihar vakalarının nedenine bakıldığında, zihinlerindeki çekinceleri de anlayabiliyorum. Her şeye rağmen gerçekle yüzleşmek zorunluluğu vardır. Türkiye genelindeki vakalar, intihar olaylarının sebebinin ekonomik olduğunu ortaya koymaktadır. Atanamayan gençler, kendini çaresiz hisseden, geleceğe dair ümitleri törpülenmiş herkes, işte bu sarmalın içindedir. Gençlerimiz mutsuz ve umutsuz. Bunun sorumlusu kim? Eğitimini almış binlerce genç, gelecekten beklenti içinde. Haklı olarak beklenti içindeler. Gençlerimizi çaresizlik içinde bırakan politikalar tamamıyla terk edilmelidir. " diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halk Eğitim Merkezi Hünerlerini Sergiledi.Önceki Haber

Halk Eğitim Merkezi Hünerlerini Sergiled...

Balkondan düşen yaşlı adam öldü!..Sonraki Haber

Balkondan düşen yaşlı adam öldü!..

Yorum Yazın

19 Yıllık Cinayeti JASAT Çözdü
Tekne Alabora Oldu! 2 Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Ayvacık Yolunda Kaza: Sürücü Yaralandı
Üç Araç Çarpıştı, Yolcu Ağır Yaralandı
Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı