67 yıllık evliliklerinin sırrı sevgi ve hoşgörüde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
67 yıllık evliliklerinin sırrı sevgi ve hoşgörüde
Abone ol
Samsun'da yaşayan Yunus ve Nadire Aygün çifti, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmayla geçirdikleri 67 yıllık evlilikleriyle gençlere örnek oluyor
mimart

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 85 yaşındaki Yunus ile 84 yaşındaki Nadire Aygün çifti, 67 yıllık evliliklerinin sırrını "sevgi ve hoşgörü" olarak açıklıyor.

Aynı mahallede büyüyen, 1950'de yaptıkları evlilikten üç evlatları olan Aygün çifti, çocukları evlenip ayrı bir hayat kurduktan sonra baş başa kaldı. Yaşamlarını birbirlerinin yükünü alarak sürdüren çift, günlerini bahçe işiyle uğraşarak geçiriyor.

Yunus Aygün, AA muhabirine, eşiyle günlerinin mutluluk ve huzur içinde geçtiğini söyledi.

Emekli olduktan sonra zamanının büyük kısmını evlerinin önündeki bahçede fidan yetiştirerek geçirdiğini anlatan Aygün, "Eşimle hep yardımlaşarak geçiniyoruz. Çocuklarımız gelip gidiyor." dedi.

Uzun evliliklerinin sırrını "sevgi ve hoşgörü" olarak açıklayan Aygün, "Eşler birbirlerini sever, iyi geçinir, birbirlerini üzmeden, kırmadan yaşarlarsa ömürleri uzarmış. Uzmanlarımız söylüyor bunu. Gençlerimiz, duyun bunları." ifadelerini kullandı.

Aygün, ev işlerinde eşine yardım ettiğini, hayatın paylaşarak güzelleştiğini vurguladı.

Eskiden eğitimin bugünkü gibi yaygın olmadığına işaret eden Aygün, şunları kaydetti:

"Şimdi eğitim daha güzel. Teknoloji gençlerimizin elinde. Her şeyi öğrenebiliyorlar. Bu nedenle daha olgun olmalarını istiyorum. Gençliklerini değerlendirsinler. Tatlı tatlı yaşamak, iyi yaşamak, huzurlu olmak lazım. Hanımı yanlışlık yapmış, bir şeyler olmuş... Hanımla ben de ara ara ters düşüyoruz. Sabahtan birbirimize azıcık darılıyoruz, öğleye kadar. Öğlen ne yiyeceğiz, birlikte onu hazırlıyoruz. Akşam da birlikte yatıyoruz. Karı koca arasına şeytan bile girememiş. Gençlerin de böyle olmasını istiyoruz."

- "Şimdi her şey bol ancak insanlar mutlu değil"

Nadire Aygün de eşiyle çok mutlu bir hayat sürdüğünü, bugüne kadar birbirlerini üzmediklerini dile getirdi.

Bugün gençlerin birbirlerinin sözünü dinlemediğini belirten Aygün, "Eskiden fakirlik vardı, çok çalışırdık. Şimdi ise her şey bol ancak insanlar mutlu değil. Bizim zamanımızda zorluklara rağmen o hayatı sürdürdük, çoluğu çocuğu büyüttük, evlendirdik. Şimdiye kadar kimseye muhtaç olmadık. Allah bundan sonra da nasip etmesin." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇARŞAMBA’DA KAZA! 4 YARALIÖnceki Haber

ÇARŞAMBA’DA KAZA! 4 YARALI

Samsun'da sır ölüm… Asansörde bulundu!Sonraki Haber

Samsun'da sır ölüm… Asansörde bulundu!

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Emek, Üretim Ve Paylaşım Buluştu
Kalfalı’nın Üreten Elleri Alkış Topladı
Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!