42 Kişiyi Kurtaran Büyükşehir Ekipleri Aralıksız Çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
42 Kişiyi Kurtaran Büyükşehir Ekipleri Aralıksız Çalışıyor
Abone ol
Samsun’da sağanak yağışla birlikte 17 ilçede teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesi, selle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
mimart

Heyelan ve çökme neticesinde kapanan tüm yolları ulaşıma açan, su baskını yaşanan ev ve iş yerlerinde su tahliyelerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, mahsur kalan 42 vatandaşın da imdadına yetişti.

Çöl sıcaklarının ardından hava sıcaklıklarının bir anda düşmesiyle yağan sağanak yağmur, Samsun’da sel felaketine neden oldu. Metrekareye 147 kg yağış düşen kentte ev ve işyerlerini su bastı. Afetin büyük olduğu kentte yağmurun başladığı gece saatlerinde sahaya inen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan taşkınları önlemek için iş makineleriyle derelerdeki suyun akışını düzenlemeye çalışırken, diğer yandan da sel yaşanan cadde ve bulvarlarda rüsubat malzemelerini temizleyerek, tıkanan mazgal ve kanalları açarak tahliyeyi kolaylaştırdı.

Alo 153 Kent Yönetim Merkezi başta olmak üzere tüm birimlere gelen 260 ihbarı, aciliyet durumuna göre değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerini sevk etti. Sağanak yağmurun başladığı gece saatlerinden itibaren 54 iş makinesi, 31 kamyon ve 17 arazöz olmak üzere toplam 102 iş makinesi ve 252 personelle sahada çalışan belediye, 16’sı Şehirlerarası Otobüs Terminali, 10’u Atasam Hastanesi, 8’i Liv Hospital Hastanesi ve 8’i de Büyük Cami Alt Geçit mahsur kalan toplam 42 kişiyi kurtardı.

Selle mücadele çalışmalarını değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok büyük bir sel afeti yaşadık. Çok şükür ki can kaybımız olmadı. En önemli tesellimiz ise bu oldu. Ekiplerimizin tümü ara vermeden çalışmalarına devam ediyor. Özveriyle çalışan personellerime teşekkür ediyorum. Sağanak yağışın başladığı ilk andan itibaren ekiplerimizi teyakkuza geçirdik. Kısa bir süre sonra da selle mücadelenin startını verdik. Şu an makine parkımız ve ekiplerimiz ara vermeden çalışmalarına devam ediyor. Tüm halkımıza bir kez daha geçmiş olsun.“ dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salıpazarı’nda Maganda Kurşunu İle YaralandıÖnceki Haber

Salıpazarı’nda Maganda Kurşunu İle Yaral...

Okullar Açılıyor! Servis Şoförlerine EğitimSonraki Haber

Okullar Açılıyor! Servis Şoförlerine Eği...

Yorum Yazın

Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir