2 BİN 500 ÇALIŞANIMIZLA HASTALARIMIZA ÖZVERİ İLE BAKIYORUZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2 BİN 500 ÇALIŞANIMIZLA HASTALARIMIZA ÖZVERİ İLE BAKIYORUZ
Abone ol
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç,“Hizmet vermeye başladığı 2010 yılından bu yana çok sayıda hastanın sağlığına kavuşmasına imkân sağlayan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi..

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç,“Hizmet vermeye başladığı 2010 yılından bu yana çok sayıda hastanın sağlığına kavuşmasına imkân sağlayan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni tip koronavirüs hastalığıyla yürütülen mücadelede de tıbbi, fiziksel ve teknolojik imkânları, yoğun bakım üniteleri ve 2 bin 500 kişilik sağlık ordusuyla sadece Samsun’a değil bölge insanına da hizmet veriyor ”dedi

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında hastanede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Hastanemizde hazırlıklara pandemi öncesi bulgularının dünyada ortaya çıkmasıyla başladıklarını, Sağlık Bakanlığı tarafından hastanenin pandemi hastanesi ilan edilmesinden sonra da Hastane Yönetimiyle bir araya gelerek yaptığımız  planlamayla, tesisi tıbbi ve kişisel koruyucu malzeme anlamında eksiksiz hale getirdik” dedi.

‘İKİ BİN 500 SAĞLIK EKİBİMİZLE GÖREV BAŞINDAYIZ’

Yürütülen titiz ve özenli mücadele sayesinde şimdiye kadar Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 70’in üzerinde yeni tip koronavirüs hastasının tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini belirten Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Hastanemiz hem tıbbi malzeme alt yapısı, hem fiziki / teknik alt yapısı hem de bu mücadeleyi en ön saflarda yürüten, alanında uzman ve deneyimli iki bin 500 sağlık kahramanıyla Türkiye’nin bu konuda en yetkin ve güvenli hastanelerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Hastane ana binadaki tüm hasta odalarının yapılacak düzenlemelerle yoğun bakım şartlarında hizmet verebilecek yapıda. Şu an itibariyle böyle bir ihtiyaç bulunmadığını ancak hastanenin bu dönüşümü yapacak kapasiteye sahip olmasının, hizmet noktasında ne kadar güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Şu an 9 cerrahi, 10 dâhili servis ve 41 yoğun bakım yatağının negatif basınçlı özel odayla birlikte pandemi hastalarına hizmet vermek için ayrıldı, Ayrıca bu bölümler dışında iki servisin ve 38 yoğun bakım yatağının da olası durumlar için hazır bekletiliyor ”dedi.

‘GÖREVİMİZİ TİTİZLİKE 7/24 SAAT YURUTUYORUZ’

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bu güçlü yapısıyla sadece Samsun’da değil; Karadeniz bölgesinde de Covid-19 hastalığıyla mücadelenin merkezi olduğunu belirten Samsun İl Sağlık Müdürü Oruç, “Yürütülen mücadelenin yüküne rağmen kurumda poliklinik ve yoğun bakım hizmetleri devam ediyor. Acil olan ameliyatlarımızda devam ettirmek zorundayız ve bunu yanı sırada inme merkezi, anjiyo ünitesi gibi nitelikli hizmetlerinde aksamadan devam ettiriyoruz Bu zor dönemdeki başarılı hizmetin tamamen fedakârca görev yapan sağlık kahramanlarımızın sayesinde işimizi iyi yapıyoruz. Sağlık çalışanlarımızın adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı gibi yürüttüğü mücadelenin önemi gelecekte daha da iyi anlaşılacak ve nesiller boyu unutulmayacaktır. Onlara bu fedakârlıklarından dolayı ne kadar teşekkür etsek yeterli olmaz. Sağlık çalışanlarımızın bu fedakârlığına karşılık Samsunlulardan tek isteğimiz gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları, sadece dışarıda değil evlerinde de izolasyona ve sosyal mesafe kuralarına dikkat ederek hareket etmeleridir” diye konuştu.

‘HASTANEMİZİ TAM TEŞEKKÜLÜ HALA GETİRDİK’

Hastane yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen de, “Hastalığın ortaya çıktığı günlerde tesiste ilk etapta ivedilikle tam izolasyon uygulamasına geçtik. Korona kaynaklı ya da temaslı tüm vakaların kullandıkları alanları genel alanlardan ayırdık. Hastaneyi Sağlık İl Müdürlüğünün de desteğiyle tıbbi malzeme ve kişisel koruyucu ekipman anlamında eksiksiz bir duruma getirdi.  Hastanede Covid-19 hastalarına özel bir karşılama, takip ve tedavi süreci kurduk, Normal polikliniklerin dışında pandemi poliklinikleri açtık. Hastaların hastaneye girişinden itibaren ateşi ölçüldükten sonra bir kontrol sürecine dâhil ettik. Vaka olarak tanımlaması yapılan hastaların kendilerine ait izole alanlarda tedavi ve takip sürecini Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun oluşturduğu planlara göre görevimizi yapıyoruz ”şeklinde konuştu.

HASTALARIMIZA ÖZVERİ İLE BAKIYORUZ’

Bu mücadelenin gerçek kahramanları olan sağlık çalışanları için de her türlü koruyucu önlemi aldıklarını ifade eden Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen, “Kişisel koruyucu ekipman konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tek kişilik odalarda kalan hastalarla sağlık çalışanlarının temasını tedavi süreçleri dışında sınırladık. Hasta oda kapılarının sürekli kapalı tutuluyor. Sağlık çalışanlarının tedavi öncesi arayıp bilgi verdikleri hastaların koruyucu ekipmanları takmalarından sonra hastanın yanına giderek takiplerini yapıyorlar. Hastaların kirli eşyalarının bile hastane dışına çıkmasına izin vermeyen katı bir izolasyon yapısı oluşturduk. Covid -19 hastalarının tedavi ve takiplerinin yürütüldüğü bölümlerin giriş çıkışlarının güvenlik görevlileri ve kartlı takip sistemiyle kontrol altında aldık.  Kartlı giriş sistemi sayesinde sadece ilgili personelin bu alanlara girebileceği bir yapı oluşturduk”dedi

‘HASTA YAKINLARIYLA DEVAMLI GÖRÜŞÜYORUZ’

Asansöründen merdivenine bu vakalara hizmet verilen alanlarla normal hastaların hizmet aldığı alanlarda kurallar uyguladılarını aktaran Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen“Hasta yakınlarının hastalarıyla ilgili bilgi almasına da büyük önem veriyoruz. Asistan hekimlerin ilgili bölümlerde görevlendirildiği gün içinde belirlenen telefon numaralarından hasta yakınlarının arayarak hastalarının durumu hakkında sürekli bilgi veriyoruz. 2 bin 500 kişilik bir sağlık ordusuyla hizmet veriyoruz. Bu çerçevede tüm Samsunlulardan en büyük isteğimiz, acil servisi gereksiz yere meşgul etmemeleri ve keyfi test yaptırma isteğiyle başvuruda bulunarak acil serviste yoğunluğun ortaya çıkarmamalarını arzuluyoruz. Evde kal ve sağlıklı günler yaşamalarını diliyoruz ”ifadelerini kullandı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜÖnceki Haber

20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÖNCESİ ÖNLEMLER ARTTIRILDISonraki Haber

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÖNCESİ ÖNLEMLER ARTT...

Yorum Yazın