Eşi ve 2 Kızını Kaybeden Anne: Sadece Adalet İstiyorum
Samsun'un Canik ilçesinde akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümünde yaşanan heyelanda eşi ve iki kızını kaybeden Çiğdem Kaya'nın yaralandığı olaya ilişkin davanın üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme, duruşmayı 1 Aralık'a erteledi.
Haberin Özeti
- • Canik’te 27 Nisan 2025’te meydana gelen heyelanda Adem Kaya ile iki kızı hayatını kaybetmiş, Çiğdem Kaya yaralanmıştı.
- • Davanın üçüncü duruşmasında iş yeri sahibi Mehmet Zeki Gedikli savunma yaparken, Çiğdem Kaya sorumluların cezalandırılmasını istedi.
- • Mahkeme heyeti tarafları dinledikten sonra davanın 1 Aralık 2026’da devam etmesine karar verdi.
Samsun’un Canik ilçesinde bir akaryakıt istasyonunun oto yıkama alanında meydana gelen heyelanda eşi ve iki kızını kaybeden, kendisi de yaralanan Çiğdem Kaya’nın yaşadığı faciaya ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması görüldü.
27 Nisan 2025 tarihinde Devgeriş Mahallesi’nde meydana gelen olayda Adem Kaya, otomobilini yıkadığı sırada istasyonun bitişiğindeki yamaçtan kopan kaya ve toprak kütlesinin altında kaldı.
Olay sırasında yanında bulunan eşi Çiğdem Kaya ile iki kızları da heyelandan etkilendi. Adem Kaya ve çocukları yaşamını yitirirken, Çiğdem Kaya ağır yaralı olarak kurtarıldı.
İŞ YERİ SAHİBİ SAVUNMA YAPTI
Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar ile mağdur aile mahkeme heyeti tarafından dinlendi.
Tutuklu iş yeri sahibi Mehmet Zeki Gedikli, savunmasında tutukluluğunun haksız olduğunu ileri sürdü.
Çiğdem Kaya ise yaşadığı kayıpların yanı sıra olaydan sonra devam eden sağlık sorunlarını anlatarak sanıkların cezalandırılmasını talep etti.
“17 AYDIR HASTANELERDEYİM”
Faciada sol kolu ve sol bacağından yaralandığını belirten Kaya, tedavi sürecinin halen devam ettiğini söyledi.
Bacağında platin bulunduğunu, kolundaki platinin ise kısa süre önce çıkarıldığını ifade eden Kaya, yaşadığı travma nedeniyle psikolojik destek ve ilaç tedavisi gördüğünü dile getirdi.
Kaya, sanık tarafının tutukluluk süresine ilişkin ifadelerine karşılık kendisinin de aylardır hastanelerde tedavi gördüğünü belirterek adalet talebini yineledi.
“KOLUMU KANADIMI KIRDILAR”
Duruşmanın ardından basın mensuplarına konuşan Çiğdem Kaya, kızlarından birinin doğum gününün facianın üç gün sonrasına denk geldiğini söyledi.
Kızının doğum gününde yalnızca mezarına ve fotoğraflarına bakabildiğini anlatan Kaya, eşini ve çocuklarını kaybetmesinin hayatında büyük bir boşluk oluşturduğunu ifade etti.
Parkların ve okulların önünden geçmekte zorlandığını belirten Kaya, günlük yaşamını sürdürürken fiziksel engellerle de karşı karşıya kaldığını anlattı.
“Kolumu, kanadımı kırdılar. Yaslanacağım bir omuz bırakmadılar” diyen Kaya, tek beklentisinin sorumluların yargı önünde gereken cezayı alması olduğunu söyledi.
RUHSAT İDDİASI DA GÜNDEME GELDİ
Çiğdem Kaya, olayın yaşandığı oto yıkama bölümünün ruhsatına ilişkin de iddiada bulundu.
Akaryakıt istasyonunun ruhsatının bulunabileceğini ancak oto yıkama alanının ruhsatsız faaliyet gösterdiğini öne süren Kaya, gerekli tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini savundu.
DURUŞMA 1 ARALIK’A ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, sanıkların ve mağdur tarafın beyanlarını dinledikten sonra dosyadaki işlemlerin tamamlanması amacıyla duruşmanın 1 Aralık 2026 tarihinde devam etmesine karar verdi.