© © 2010–2025 HABERSAL® — Tüm Hakları Saklıdır. Yerel Gücün, Doğru Haber Kaynağı.

'Yıkım' projesinin hayata geçirilmesini kabul edemeyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükçü "Türk" ibaresinin kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükçü "Türk" ibaresinin kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. 

Başkan Yürükçü yaptığı yazılı açıklama şu ifadelere yer verdi:

CHP,Çarşamba ilçe yönetimi olarak TTB,TBB ve adının önünde "TÜRK" ibaresi bulunan tüm meslek örgütlerinin ve sivil toplum örgütlerinin haklı mücadelelerinde yanlarındayız,

814.578 Km2 yurt toprağı üzerinde yaşayan 82 milyon insanımızın ortak paydası olan "TÜRK" vatandaşlığı etnik kökenlerimiz ne olursa olsun bizi bir arada tutan kopmaz,koparılmaz bir toplumsal bağdır.

Kime ve neye hizmet ettiğini anlamada zorlandığımız bu "TÜRK" sözcüğü fobisinin karşısında tüm gücümüzle duracağız,direneceğiz.

Tek adam yönetimin "ben yaptım oldu" anlayışı ile kabul ettirmeye çalışılan bu antidemokratik uygulamalar konusunda tüm yurttaşlarımızı uyanık olmaya ve güç birliğine davet ediyoruz.

Kamu ve tüzel kişilikli meslek ve sivil toplum kuruluşlarının isimlerinin önündeki "TÜRK" sözcüğünün kaldırılmasına yönelik bu "yıkım" projesin hayata geçirilmesini kabul edemeyiz. 2019 yılında yapılacak seçimler yüz yıllık Cumhuriyet tarihimizin "kırılma noktasıdır".

Etnik demografik farklılıklarımız bu coğrafyanın bir şansı,bir zenginlik kaynağıdır, bu farklılıkları körükleyerek toplumsal ayrışmayı hedefleyenler küresel emperyalizmin işbirlikçileridir.

Ülkemizi yöneten siyasal anlayışın son 16 yılda ülkeyi içte ve dışarıda getirdiği nokta bir utanç tablosu gibi ortadadır,

Tüm halkımızı yapılan ve yapılmakta olan bu emperyalist tuzağa karşı uyarmayı vatandaşlık görevi sayıyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER