© © 2010–2025 HABERSAL® — Tüm Hakları Saklıdır. Yerel Gücün, Doğru Haber Kaynağı.

Üreticilere Kokarcayla Mücadele Toplantısı

Salıpazarı’nda Kahverengi kokarcayla mücadele bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde Kahverengi kokarcayla mücadelede alınması gereken önlemler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kahverengi kokarca zararlısı nedeni ile bu yıl fındık üreticilerinin mağdur olduğunu söyleyen Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, “ Tarım ve Orhan Bakanlığımızın bu istilacı kahverenkli kokarca ile mücadele eylem planı var. Bu eylem planının içerisinde bir çok kurum ve kuruluş yer almaktadır.O kurum ve kuruluşlarla ilgili çalışmları Ziraat Odası Başkanlığı olarak biz sizlerin adına yürüteceğiz. Bugünkü toplantımızın amacı çiftçi olarak ve ya şahış neler yapabiliriz. Nasıl bir yol izleyebiliriz. Arkadaşlarımız sizlere ayrıntılı bir şekilde anlatacaklardır” dedi.

Ziraat Mühendisi Yusuf Çil, kahverengi kokarcayla mücadelede alınması gereken önlemler ile kışlakların kontrolü, aktif kimyasal mücadele, biyolojik mücadele yöntemleri ve kültürel mücadele konularında bilgilendirme yaptı.

Ziraat Odası Konferans Salonunda yapılan toplantıya Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, delegeler, Ziraat Mühendisi Yusuf Çil, muhtarlar ve fındık üreticileri katıldı.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER