Samsun’da Okullara Bahçe Görevlisi Alınacak!
EĞİTİMYeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okullarda güvenliğin artırılmasına yönelik önemli bir istihdam adımı geliyor. Türkiye genelinde 30 bin bahçe görevlisinin İŞKUR üzerinden istihdam edilmesi planlanıyor.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde hayata geçirilecek okul güvenliği tedbirlerine ilişkin yaptığı açıklamada, 81 ilde toplam 30 bin bahçe görevlisinin görevlendirileceğini belirtti. Uygulamanın 81 ili kapsaması nedeniyle Samsun’daki okullarda da bahçe görevlilerinin istihdam edilmesi öngörülüyor.
OKUL GÜVENLİĞİNE DESTEK VERECEKLER
Görevlendirilecek personelin, özellikle okul giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerine destek olması ve okul çevresindeki kontrolün güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim görmesi, okul çevrelerinde oluşabilecek olumsuzlukların önceden tespit edilmesi ve gerektiğinde ilgili birimlere hızlı şekilde bilgi verilmesi amaçlanıyor.
ALIMLAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 30 bin kişilik istihdam süreci İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulamayla ilgili yetkinin valiliklerde olacağı bildirildi.
Samsun’da görevlendirilecek personel sayısı, başvuru tarihleri, başvuru şartları ve ilçelere göre kontenjan dağılımının ise ilgili kurumların yapacağı duyurularla netleşmesi bekleniyor.
Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların Samsun Valiliği, İŞKUR ve ilgili kamu kurumlarından yapılacak resmi açıklamaları takip etmeleri önem taşıyor.
İlginizi Çekebilir