© © 2010–2025 HABERSAL® — Tüm Hakları Saklıdır. Yerel Gücün, Doğru Haber Kaynağı.

Nefes Kredisiyle  Yeni Fırsat: “Bu Destek Kaçmaz”

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen Nefes Kredisi Programı’nın 50 milyar TL’ye yükseltilmesinin, KOBİ’ler için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla 2 Ekim 2025’te başlatılan programın ilk fazında kredi hacmi 25 milyar TL olarak belirlenmişti. Ancak artan talep üzerine TOBB, kredi hacmini 50 milyar TL’ye çıkardı. Bu kapsamda, TOBB’a bağlı oda ve borsalara kayıtlı işletmeler, 19 Kasım 2025 Çarşamba gününden itibaren kredi başvurusunda bulunabilecek.

“KOBİ’LERİMİZ İÇİN NEFES OLACAK”

Konuya ilişkin açıklama yapan Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, söz konusu genişlemenin ilçe ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“TOBB’un öncülüğünde yürütülen Nefes Kredisi’nin ikinci paketinin 50 milyar TL’ye çıkarılması, finansmana erişimde zorluk yaşayan KOBİ’lerimiz için son derece sevindirici bir gelişmedir. Çarşambalı firmalarımıza sağlanacak olan 1,5 milyon TL’lik destek, üretim ve istihdam açısından bölgemiz adına oldukça kıymetli. İlçemizde faaliyet gösteren tüm işletmelerimizin bu fırsattan faydalanmasını tavsiye ediyoruz.”

Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası olarak üyelerinin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, “Temennimiz, bu destek paketinin KOBİ’lerimize gerçek anlamda nefes aldırması, üretim ve ticaret kapasitemizi artırarak ekonomimize güç katmasıdır.” dedi.

BAŞVURULAR 19 KASIM’DA BAŞLIYOR

Başkan Yılmaz, kredi başvuru sürecine ilişkin detayların Çarşamba Ticaret Borsası tarafından yakından takip edildiğini, üyelerin gerekli bilgilere kolayca ulaşabilmeleri için yönlendirmelerin yapılacağını da ifade etti.

Nefes Kredisi’nin ikinci fazı ile sağlanacak finansman desteğinin, KOBİ’lerin faaliyetlerini sürdürülebilir biçimde geliştirmelerine ve bölgesel ekonomik büyümeye katkı sağlaması bekleniyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER