© © 2010–2025 HABERSAL® — Tüm Hakları Saklıdır. Yerel Gücün, Doğru Haber Kaynağı.

İyi Parti'den Farkındalık Konferansı

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından 'Güçlü Kadın, Güçlü Nesil' konferansı düzenlendi. Programa katılım yoğun oldu. 

İYİ Parti Samsun il Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Güçlü Kadın, Güçlü Nesil Konferansları'nın ikincisi, Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.  

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op Dr. Aysın Akçay, Op.Dr.Birsen Bilge, İç Hastalıkları ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr.Dilek Erdem ile Psikiyatri  Uzmanı Dr. Süleyman Korkmaz’ın katılımlarıyla, kadınlarda  kanserlerin riskleri, tedavileri, korunma yolları ve kanser hastaları ve yakınlarının süreçte yaşadıkları, duygusal problemlerin tespiti ve çözüm önerileri ile ilgili geniş kapsamlı sunumlar yapıldı.  

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, özellikle jinekolojik kanserlerde, rahim ağzı ve meme kanserinde erken tanının ve düzenli muayene ve  taramaların önemine değinildi. Meme kanserlerinin önlenmesi için erken yaşta kendi kendini muayene, düzenli doktor kontrolü ve ilerleyen yaşlarda belli periyodda  mamografi ile takip, rahim ağzı kanserinden korunmada HPV aşılarının önemi ve bu aşıların ulusal aşı programına alınmasının önemi anlatıldı. Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi, ülkemizde de HPV aşılarının devletimiz tarafından ücretsiz uygulanmasının önemi vurgulandı. 

ETKİNLİKLER SÜRECEK 

Etkinlik, yaklaşık iki saat sürdü. Sunumun ardından İYİ Parti İlçe Başkanları tarafından konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar devam edecek etkinliklerin üçüncüsü, 26 Şubat 2022 Cumartesi günü yine Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ve katılımcılara 'Kadın Girişimci- Kooperatifçilik İş Kurma ve Kobi destekleri ' konularına ilişkin sunum verilecek. 



 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER