© © 2010–2025 HABERSAL® — Tüm Hakları Saklıdır. Yerel Gücün, Doğru Haber Kaynağı.

ESNAFIMIZ İÇİN İYİ BİR FIRSAT

​​​​​​​Salıpazarı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Adem Osma esnafın borç faizlerinin silinip yeniden yapılandırma konusu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Salıpazarı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Adem Osma ‘TESKOMB ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB’un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkânı sunulacağını açıkladı.

ESNAF İÇİN KOLAYLIK

Başkan Osma yaptığı açıklamada, “Ticaret Bakanımız Sayın  Ruhsar Pekcan “TESKOMB kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB’un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkânı sunularak yeni bir borç yapılandırılması 18 Mart 2021 tarihi itibarıyla başlatıldığını açıkladı. Pandemiyle mücadele edilen bu zor günlerde, daha önce borcu yapılandırılan ancak ödeyemeyen veya yapılandırmadan faydalanamayan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ortağı esnaf ve sanatkârlarımıza destek olmak amacıyla yeni bir kolaylık hayata geçirildi’ diye konuştu.

PEŞİN ÖDERLERSE FAİZSİZ, 18 AY VADELİ YAPARLARSA %10 FAİZ

Başkan Osma, Bakan Pekcan’ın açıklamalarını değerlendirerek, ‘TESKOMB kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB’un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkanı sunularak yeni bir borç yapılandırılması 18 Mart 2021 tarihi itibariyle başlatıldı. Daha önce yapılandırma yapanlar 6 ay faizsiz ödemede bulunacaklar. O zaman yapılandırma yaptırmayanlar şimdi peşin öderlerse faizsiz, 18 ay vadeli yaparlarsa %10 faiz alınacak.  Esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER