Engelliler Günü’nde Farkındalık ve Empati Buluşması
YAŞAM3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Salıpazarı Gençlik Merkezi, engelli çocuklar, gençler ve ilçe halkı için özel etkinlikler hazırlayarak anlamlı bir farkındalık programına imza attı.
İlçenin farklı noktalarında iki gün boyunca düzenlenen faaliyetlerde empati, dayanışma ve spor teması ön planda tutuldu.
OKULLARDA FARKINDALIK ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program, 2 Aralık Salı günü Yavaşbey İlkokulu’nda başladı. Özel eğitim sınıfı öğrencileri için kurulan empati ve engelsiz parkur ile çocuklar hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle buluştu. Sportif ve eğitsel çalışmalarda öğrencilerin özgüvenlerini artırmaya yönelik uygulamalara yer verildi.
3 Aralık Çarşamba günü ise Yavaşbey Ortaokulu özel eğitim öğrencileri, Salıpazarı Spor Salonu’nda “Hayata İz Bırak” temalı aktivitelerle keyifli bir gün geçirdi. Renkli spor etkinlikleri, çocukların sosyal katılımını güçlendirdi.
ENGELLİLER DERNEĞİ GENÇLİK MERKEZİ’NİN MİSAFİRİ OLDU
Aynı gün Salıpazarı Gençlik Merkezi’nde, Engelliler Derneği üyeleri ile gençleri bir araya getiren anlamlı bir buluşma düzenlendi. Empati ve farkındalık üzerine gerçekleştirilen etkinlikte engelli bireylerin talep ve beklentileri dinlendi. Program kapsamında dernek üyelerine çeşitli hediyeler de takdim edildi.
Etkinliğe AK Parti İlçe Başkanı Ömer Minuz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Sağlam, Engelliler Derneği temsilcileri İbrahim Arslan ve İlhan Dursun ile dernek üyeleri katıldı.
Salıpazarı Gençlik Merkezi yetkilileri, toplumsal farkındalığın artırılması adına bu tür etkinliklerin yıl boyunca uygulanmaya devam edeceğini belirterek, engelli bireylerin hayatın her alanında yer almasını desteklediklerini ifade etti.
İlginizi Çekebilir