Çarşamba Mektebim Koleji Öğrenci Konseyi, Huzurevi Ziyareti ve Sosyal Sorumluluk Projesiyle Dikkat Çekiyor
EĞİTİMÇarşamba Mektebim Koleji Öğrenci Konseyi, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Okul öğrencileri, ilçedeki huzurevi sakinleri için özel bir yılbaşı etkinliği düzenledi. Bu etkinlik kapsamında, öğrenciler büyüklerini ziyaret ederek onlar için tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi sundular.
Aynı zamanda, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen kermeste elde edilen gelir ile huzurevinde kullanılmak üzere iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulunuldu. Öğrenci Konseyi Başkanı Özge Kılıç, projenin önemine vurgu yaparak, okullarının sadece akademik eğitimle değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıktığını belirtti.
Kılıç, Mektebim M-Lead (Mektebim Koleji Girişimcilik ve Liderlik Programı) kapsamında kurulan öğrenci konseyi ile öğrencilerin sadece akademik değil, aynı zamanda liderlik ve girişimcilik alanlarında da gelişim sağladıklarını ifade etti. Proje kapsamında yapılan işlerin nakdi ve ayni yardımlarını organize etmek, görev dağılımları yapmak ve birlikte çalışma kültürünü öğrenmek, öğrencilere iş yapabilme potansiyellerini geliştirme fırsatı sundu.
Toplantılarda farklı fikirlerden sentez üretme ve kamu yararına projeler hayata geçirme becerisi kazanan öğrenciler, yoğun ders temposuna rağmen bu tür sosyal projelerle zamanlarını etkili bir şekilde yönlendirmeyi öğreniyorlar. Öğrenci Konseyi, gençliğin enerjisini kullanarak coğrafyalarında farklılık ve farkındalık yaratma misyonunu benimsemiş durumda.
Başkan Kılıç, desteklerini esirgemeyen öğretmenlere, projelere sonuna kadar destek veren ve ilham kaynağı olan değerli velilere, öğrenci arkadaşlara ve Mektebim Koleji'ne teşekkür ederek, yeni yılda barış, huzur ve mutluluk dileklerini iletti. Öğrenci Konseyi, farklı sosyal sorumluluk projeleri ile Çarşamba halkına fayda sağlamaya ve başlattıkları iyilik hareketine devam edeceklerini belirtti.
İlginizi Çekebilir