Bay Kemal Samsun’da Yatan Teşkilatlardan Haberin Var Mı?
SiyasetSamsun’da Millet İttifakı bileşenleri İyi Parti ve Saadet Partisi gece gündüz çalışırken CHP’deki sessizlik aday listelerine tepki olarak yorumlanıyor.
14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ittifak partileri tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor.
SAMSUN’DA ÜSTÜNLÜK CUMHUR’DA
Cumhur İttifakında Ak Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi gece gündüz demeden ilçe ilçe, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmıyor. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi önemine vurgu yapan Cumhur İttifakı bileşenleri Samsun’da psikolojik üstünlüğü elinde bulunduruyor.
CHP’YE ÖLÜ TOPRAĞI
Millet İttifakında ise İyi Parti ve Saadet Partisi sahada var gücüyle çalışırken CHP’ye sanki ölü toprağı serpilmiş gibi seçimi başlamadan bırakmış havasında. Gerek Samsun İl Teşkilatı gerekse ilçe teşkilatları sahada yok. Çarşıda pazarda yok. Vatandaşın gönlünde hiç yok.
HDP YADA LİSTE TEPKİSİ
Cumhuriyet Halk Partisinin bu sessizliği ya vatandaşlardan gelen HDP tepkisi ya da CHP aday listesine teşkilatların tepkisi olarak yorumlanıyor. CHP Samsun’da birinci sıra CHP’li Murat Çan, ikinci sıra Saadet Partisinden Mehmet Kahraman, üçüncü sıra ise Gelecek Partisi kontenjanından Mustafa Yeşilyurt gösterilmişti. CHP Samsun İl Başkanlığının bu listeye tepki da olarak sahaya çıkmadığı iddia ediliyor.
CHP YOK, SAADET VE GELECEK SAHADA
Samsun’da CHP İl ve ilçe teşkilatları hiçbir varlık göstermezken 2. ve 3. sıra CHP’li olmayan ancak ittifaktan CHP listelerinden aday gösterilen Saadet Partisinden Mehmet Kahraman ve Gelecek Partisinden Mustafa Yeşilyurt Samsun’u karış karış gezerek Millet İttifakına ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçtaroğlu’na destek istiyor. Saadet ve Gelecek Partisinin CHP’den daha çok saha görünmesi, seçmene inmesi ve destek istemesi CHP’den daha çok çalışıyorlar yorumlarına neden oluyor.
İLÇELERDE YOKLAR
CHP İl yönetimi Samsun merkezden dışarıya çıkmazken adaylarına seçim çalışmalarında yalnız bırakıyorlar. Tekkeköy’den bu tarafa geçmeyen CHP özellikle Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde kendilerini unutturmuş gibi.
2018 seçimlerinde Samsun’dan 2 vekil çıkarmayı başaran CHP 14 Mayıs 2023 seçimlerinde bu sayıyı 3 ve üzeri yapamazsa başarısız olmuş sayılacak. Ancak CHP teşkilatlarının bu tutumu vekil sayısını arttırmayacak gibi görünüyor. Seçim sonuçları CHP için istenildiği gibi olmazsa Genel Merkez tarafından sorgulanacaktır. Hatta il yönetiminin görevden alınması dahi gündeme gelecektir.
Tekkeköy’den bu tarafa geçemeyen CHP ilçeleri gözden çıkarmış gibi görünüyor. Ancak Merkezdeki oylarla ne kadar başarılı olurlar onu da 14 Mayıs akşamı sandıklar açıldığında göreceğiz.
İlginizi Çekebilir