Ahilik Haftası Samsun'da Ziyaretlerle Kutlandı
Ahilik Haftası kapsamında Samsun'da esnaf teşkilatı temsilcileri Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti, ardından Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile bir araya geldi.
Haberin Özeti
- • Samsun’da Ahilik Haftası kapsamında Atatürk Anıtı ziyaret edildi.
- • Esnaf teşkilatı heyeti Vali Orhan Tavlı ile bir araya geldi.
- • Program, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a yapılan ziyaretle devam etti.
Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Samsun’da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.
Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler ve oda başkanlarından oluşan heyet, program kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’nı ziyaret etti.
VALİ TAVLI’YA AHİLİK HAFTASI ZİYARETİ
Heyet daha sonra Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Ahilik Haftası’nın anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Valilik ziyareti sırasında heyet, Samsun milletvekilleri Mehmet Muş ve Ersan Aksu ile de bir araya geldi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET
Ahilik Haftası programı kapsamında heyetin bir sonraki durağı Samsun Büyükşehir Belediyesi oldu.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı ziyaret eden heyet, Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkârlar açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından yapılan değerlendirmede, Ahiliğin kardeşlik, dayanışma, dürüstlük ve meslek ahlakı üzerine kurulu köklü bir gelenek olduğu vurgulandı.
Tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası kutlanırken, Ahilik kültürünün temel değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekildi.



